Lézeres tetoválás eltávolítás és utókezelés - gyakori kérdések és a válaszok II.

Ha elhatároztad magad, és túl vagy a lézeres tetoválás eltávolító kezelésen, újabb nagyon fontos dolog következik: az utókezelés. 
A stúdióban a kezelést követően a frissen lézerezett tetoválásod Dermazin krémmel, vagy speciálisan erre kifejlesztett termékkel lekezelik, kapsz egy steril fedőkötést. Ezután az utókezelést otthon már magadnak kell elvégezned. Ez egy nagyon fontos procedúra, nagyban befolyásolja a végeredményt. 



Mik a kezelés utáni teendőid?

Tetoválás eltávolítás


A lézeres kezelést követően steril fedőkötéssel látjuk el a tetoválásodat, a kezelt felületet. Enyhe égéshez, napégéshez hasonló jeleket tapasztalhatsz a lézerrel kezelt tetovált felületen, a kezelése is ennek megfelelően végzendő.

Javasolt naponta legalább kétszer Dermazin krémmel vékonyan bekenni a lézerrel kezelt területet és steril fedőkötést helyezni rá. Erre az első héten kell különösen odafigyelni!


Igyál napi minimum 1-1,5 literrel több vizet, mint egyébként szoktál! Ezzel segíthetsz a nyirokrendszerednek, hogy hatékonyabban tudjon működni.


Elérhetőek célzottan a lézeres kezelés utáni termékek, készítmények is, ezeket is bátran használhatod (pl: Tattoomed Laser-aftercare).


Fontos szabályok az utókezeléshez:

Az első 7-10 napban ne érje víz a lézerrel kezelt területet! Utána következő héten se áztasd még!

Kerüld az alkoholfogyasztást 4-5 napig.

A lézerrel kezelt tetovált területet ne érje napfény, ne menj szoláriumba. Ha az élethelyzeted miatt erre nincs mód, akkor alkalmazz fedőkötést.

Minimum két hétig a szauna használata sem javasolt!

Kerüld a nagyon izzasztó edzést, főleg, ha a kezelt tetoválásod olyan bőrfelületen van, ami erőkifejtésre nagymértékben feszül (pl. alkar,bicepsz).

Ne vakargasd, ne piszkáld, és ne dörzsöld a kezelt területet!


Miért lehet szükség lézeres halványításra egy régi minta takarásánál?


Takaráshoz nagy segítséget jelent a régi minta halványítása.

Nem könnyű feladat egy félresikerült, vagy megunt tetoválást igazán professzionálisan javítani, takarni, ezért mindenképp személyesen egyeztess a kiválasztott tetováló művésszel.

A lézeres tetováláskezeléssel, a kezeléseket követően egyre halványabbá válik a tetoválásod, majd teljesen el is tűnik. Ha az elhatározás megtörtént, akkor konzultálj a tetováló művészeddel, és máris készülhet az új „vászon”. A művész is könnyebben dolgozik egy kellően elhalványított tetováláson, több színt alkalmazhat, és nyilván könnyebb a régi tetoválás elfedése. Így szabadabban tervezhető, elkerülhető a túl sötét tónusú, vagy nagy területű, túl sötét tetoválás. Azaz több és jobb lehetőséged van egy új, igazán ütős tetoválásra a lézeres halványítás, vagy eltüntetést követően, mint nélküle. Nyilván könnyebben elfedhető, vagy áttervezhető egy halvány motívum, mint egy erős, sötét színű tetoválás. Ha tudod, hogy mit akarsz, vagy akár már kész is az új tetoválásod terve, akkor akár a részleges eltávolítás is megkönnyíti a helyzeted, illetve a tetováló művész dolgát. Sokkal könnyebb a tetováló művészeknek egy halvány mintát elfedni, vagy átalakítani.


Reméljük, megtaláltad a választ a kérdéseidre. 

Oszd meg velünk észrevételed, illetve egyéb,

a témával kapcsolatban felmerülő kérdésedre is szívesen válaszolunk!


Üdvözlettel


Rita

TST Team




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tetováló rendezvények- tattoo convention, tattoo expo, majàlis

Lézeres tetoválás eltávolítás és utókezelés - gyakori kérdések és a válaszok I.