Megtaláltad az Igazit? -avagy- Hogyan tetováltass?


Szeretnénk megosztani veled a tudnivalókat, mire kell figyelned, ha tetoválást szeretnél.
Ilyenkor mindenkinek van néhány jótanácsa :) Biztosan lesznek, akik támogatnak, de olyanok is, akik le akarnak beszélni. Első körben nem a lelki, hanem a technikai oldalról közelítünk.
Első lépésben gondold át alaposan a dolgot, és zárd ki a csalódás lehetőségét. A TETOVÁLÁS EGY ÉLETRE SZÓL, ne dönts egy pillanatnyi “divathóbort” hatására. Olyan helyet válassz a testeden, és úgy válassz mintát, hogy ezzel tisztában vagy. 

Kutass, inspirálódj, gyűjts ötleteket. Az alap szinte bármi lehet: egy festmény, egy fotó, egy illusztráció, egy tárgy, a kedvenc filmed, zenéd, állatkád, stb. Ha megtaláltad a témád, találj stílust (pl.: realisztikus, tradicionális, neotradicionális, old school, new school, orientális,  trash polka, blackwork, dotwork, stb.). Ha ez a két dolog megvan, sokat tudsz segíteni a tetoválódnak, hogy egyedi mintád megtervezze, és olyan tetoválásod készüljön, amire mindig is vágytál.

Válassz tetoválóművészt. A tetoválásod örök életedben viselni fogod, szánj időt rá, hogy a legjobb kezekbe kerülj! 
Milyen stílusban álmodtad meg leendő mintád? Keress hasonló stílust preferáló tetoválóművészt/művészeket.Nézd meg a Stúdió honlapját, ahol dolgozik, nézd meg az elkészült munkáit. 
A tetoválás egy abszolút, kölcsönös bizalmon alapuló dolog. Nagyon fontos a tényleges tetoválást megelőzően egy személyes találkozó. Ekkor át tudjátok beszélni, hogy Te mire gondoltál, hallgasd meg a tanácsait, és hagyj neki is időt, hogy gondolkozzon a majd Téged díszítő mintán. 
Kérdezz rá a sterilitásra, egyszer használatos eszközöket használnak-e, hogy a Stúdió rendelkezik-e külön steril helyiséggel, ultrahangos tisztítóval, bevizsgált autokláv sterilizálóval. Ezek a dolgok a saját egészséged érdekében nagyon fontosak!


 Ha megszületett a végleges terved, rátérhettek az anyagiak megbeszélésére. Az ár függ a mintád méretétől, időigényességétől,kidolgozottságától, valamint attól, hogy fekete-fehér, vagy színes tetoválást szeretnél. 
A tetoválásnál van egy alapár, bármilyen pici mintát szeretnél, ez lesz az induló ár. Erre azért van szükség, mert az eszközigény (festék, tű, kesztyű, steril eszközök,stb.) egy kis tetoválásnál is jelen van.
Ha készen állsz, lefoglalhatod az időpontod a tetoválásra. Ekkor a foglaláshoz mindkettőtök érdekében előleget kell fizetned, amiről számlát kapsz. (Nálunk ez az összeg minimum 15000 Ft, maximum a teljes ár 30%-a, ami az utolsó alkalommal, a végösszegből kerül levonásra.) Az időpontfoglalást követően a választott tetoválóművészed az ötleteid alapján egyedi mintát tervez neked. A tervezési folyamat a legtöbb esetben sok órás tevékenység, ezért is szükséges, hogy ezzel is biztosítsd arról, hogy a megbeszélt időpontban ott leszel. 

A tetoválás előtt már gondolj az utókezelésre! Szerezz be antibakteriális folyékony szappant, folpackot, és sebgyógyulást segítő krémet. Régebben a patikában kapható sebkezelő krémekre kellett hagyatkoznunk (pl. Bepanthen), de szerencsére napjainkban már elérhetőek speciálisan tetováláshoz kifejlesztett utókezelő és ápoló készítmények.  Mi is ezeket a termékeket használjuk, és vendégeinknek is ezeket ajánljuk a nálunk készült tetoválások utókezeléséhez. Ezekről bővebb információt szívesen adunk.
Az időpontodat megelőző estén pihenj. Lehetőség szerint ne ezt a napot válaszd a legnagyobb dorbézolásra. Jó, ha tudod, hogy ha valamilyen szer (alkohol, stb). hatása alatt állsz, nem fognak tetoválni. 
A tetoválás napján fontos, hogy egyél, mielőtt beülsz a székbe (A tetoválás során a vércukorszinted ingadozhat, ezzel el tudod kerülni a kellemetlenséget :) ). Kicsit furcsának tűnhet, de előtte zuhanyozz le. Órákon keresztül leszel szoros fizikai kontaktusban a tetoválóddal. 
A megbeszélt időben érkezz, ne késs.
Legyen nálad a személyi igazolványod. Jó, ha tudod, hogy 18 éves korod előtt nem tetováltathatsz. A Stúdióban ki kell töltened egy nyilatkozatot, és ellenőrizhetik az életkorodat. 
Tegyél a táskádba innivalót, valamint attól függően, hogy hová készül a tetoválásod, vigyél magaddal megfelelő “váltóruhát” (pl. ha a combodra kerül a minta- rövidnadrágot).


A tetoválás akkor tekinthető késznek, amikor teljesen legyógyult. A végeredményt nagyban befolyásolja a helyes utókezelés, ezért mindenképpen figyelj a friss, gyógyulás alatt lévő tetoválásodra!
 A tetoválás után felvilágosítást kapsz az utókezelésről.  Ezeket a tudnivalókat megtalálod az oldalunkon ( http://truesolutiontattoo.com/tetovalas-utokezelese-tattoo-aftercare/ ), illetve ha bármilyen kérdésed, problémád merülne fel a gyógyulás alatt, kérj elérhetőséget, ahol visszajelezhetsz!

Ne szervezz nagy programot arra a napra. Sport vagy bulizás helyett pihenj, nézz meg egy jó filmet :).

Ha a tetoválásod teljesen legyógyult, egyeztess időpontot a tetoválóddal, hogy leellenőrizze a mintád, és az esetleges javításokat el tudja végezni.

Reméljük, tudtunk egy kis segítséget nyújtani a kezdetekhez, és az új tetoválásod elkészüléséhez :)

Üdv :)
Rita
True Solution Tattoo Team








Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tetováló rendezvények- tattoo convention, tattoo expo, majàlis

Lézeres tetoválás eltávolítás és utókezelés - gyakori kérdések és a válaszok I.

Lézeres tetoválás eltávolítás és utókezelés - gyakori kérdések és a válaszok II.